OBS De Akker | Meibloem 46 | 1716 VA Opmeer
Bekijk alle nieuwsitems

Nieuwbouw scholen Opmeer rond!

De gemeenteraad van Opmeer is donderdagavond unaniem akkoord gegaan met de nieuwbouw van twee nieuwe basisscholen.

De Akker/’t Ruimteschip in Opmeer/Spanbroek en de locatie St. Wulfram/De Adelaar te Hoogwoud krijgen nieuwbouw in combinatie met een integraal kind centrum (ikc). Met de nieuwbouw is een investering gemoeid van 12,7 miljoen euro. Burgemeester GertJan Nijpels zei na de laatste hamerslag: ,,Dit is voor Opmeer een cruciaal besluit.’’

Maar aan de besluitvorming ging wel een pittige discussie vooraf. De oppositie van CDA en DSV kwam namelijk met een amendement de locatiekeuze uit te stellen tot de eerstvolgende raadsvergadering in september.

CDA en DSV pleitten eveneens voor nader onderzoek naar de verkeerssituatie. Omdat de St. Bonifatiusschool te Spanbroek niet is opgenomen in de nieuwbouwplannen vrezen zij dat veel leerlingen ’s morgens door de ochtendspits naar school op een andere locatie moeten fietsen. Dat is volgens Robert Tesselaar (CDA) niet zonder gevaar. ,,Veel inwoners, in het bijzonder ouders van leerlingen, plaatsen vraagtekens bij de voorgestelde nieuwbouw op het terrein van basisschool De Akker. Velen zijn voorstander van nieuwbouw bij de Bonifatiusschool. Met als voornaamste argument de bereikbaarheid en verkeersveiligheid. Bovendien ligt de Bonifatiusschool veel centraler in het voedingsgebied waar in de toekomst leerlingen vandaan komen.’’ Hij duidt hiermee op nieuwbouwwijk Heerenweide waar veel jonge gezinnen wonen. Volgens CDA/DSV is er ook te weinig gecommuniceerd met ouders en omwonenden. ,,We moeten eerst de verkeersveiligheid in kaart brengen voordat we een beslissing nemen’’, aldus Appelman.

Alternatief

Daar wilden coalitie noch het college aan geloven. ,,Er ligt een gedragen voorstel dat door zowel college als schoolbesturen wordt ondersteund’’, aldus Herman ter Veen van de PvdA. Ook Gemeentebelangen en de VVD waren niet overtuigd. Vincent Buis (VVD): ,,De alternatieve locaties vallen veel duurder uit en dat zou betekenen nog meer stijging van de ozb.’’

Toen de indieners doorkregen dat uitstel tot kostbare vertraging zou kunnen leiden, trokken zij het amendement in. ,,We willen dit project geen schade berokkenen’’, motiveerde Tesselaar het besluit.

 

nieuwbouw-scholen-opmeer-rond

Downloads

downloaden

downloaden

downloaden

downloaden

Alle bekijken >>

Leerling aanmelden

Wilt u uw kind aanmelden? Klik dan hier om uw kind aan te melden en wij nemen contact met u op.